Hírek

Dimension control - meglévő tervek ellenőrzése

Épületek, ipari csarnokok, a bennük található technológiák tervezéséhez nélkülözhetetlenek a különböző alaprajzok, tervek megléte, legyen az akár papír alapú vagy elektronikus.

Hogyan döntsd el, hogy BIM-el van-e dolgod?

A kezedbe kerül egy tervdokumentáció, egy modell, és szeretnéd gyorsan kideríteni, hogy BIM-el van-e dolgod, vagy egy CAD dokumentációval. Az alábbi folyamatábrában található kérdések és döntések rávezethetnek a válaszra. 

3DReshaper v. Az éjjeli őrség

A filmipar egyik legfontosabb tényezője az idő. A BURKEN-OCUPLAN divíziója ezt a kihívást a különböző helyszínek felületmodelljének, digitális másának elkészítésekor a 3DReshaper használatával oldotta meg.

Konklúzió a 3D modellezés itthoni használatáról

2017. szeptember 13-án lezártuk a felmérésünket. A felajánlott Blackview V6000-s telefont Nagy Dániel nyerte meg, akit még múlt héten sorsoltunk ki a több, mint 70 kitöltő közül, akik megadták nevüket. A telefon már itt van az irodánkban, a nyertes szerdán veszi át készüléket.

A felmérés célja az volt, hogy megismerjük a magyarországi helyzetet, mennyire és mire használják a 3D mérnöki modelleket a különböző szakmákban.

A 3D adatgyűjtés és dokumentálás tényleg DRÁGA?

A különböző létesítmények, gyárak, telephelyek, az infrastruktúrát érintő átalakítási projekteknél fontos szempont a költség és idő hatékonyság. Nem mindegy, hogy a projekt mennyi állásidőt követel meg. 

Kijelenthető, hogy kizárólag megfelelő minőségű alapadatokon végzett, megfelelő idő ráfordítású előkészítést követően vihetők végbe a változtatások, fejlesztések költség és idő hatékonyan. A gyorsított és pontatlan előkészítés és a rossz alapadatok alapján végzett kivitelezés általában többlet idővel és többlet költséggel is jár.

BIM használatának projekt szintű és szervezeti előnyei

BIM  nem csak az építőiparban teremt forradalmat. Pontosan mi az a BIM? A BIM, az "Épületinformációs modellezés" egy olyan kifinomult technológia, amelyet a projekt tervezési fázisaiban használnak, lehetővé teszi a tervezőcsapat, a kivitelező és a tulajdonos számára, hogy az épület 3-dimenziós modelljén együtt dolgozzanak a tényleges kivitelezést megelőzően is. Előző cikkünkben összefoglaltuk a BIM 3 top előnyét, az alábbi cikkben a  BIM használatának projekt szintű és szervezeti előnyeit soroljuk fel a McGraw-Hill 2014 beszámolója alapján.

Kérdőív - Minden a 3D modellezésről

Töltse ki kérdőívünket és ismerje meg Ön is a jelenlegi Magyarországi helyzetet - Mennyire ismerik és használják a mérnökök a 3D információs modelleket és milyen lehetőségek vannak a fejlődésben. A felmérésés és a kérdőív arra fókuszál, hogy kiderüljön mennyire használjuk hazánkban a 3D modellezést és a benne rejlő lehetőségeket. 

3D BIM ütközésvizsgálat 3 fő típusa és előnyei

A BIM, az épületinformációs-modellezés a teljes AEC iparágat fellendítette. Az elmúlt évek során nem csak az építészeknek, hanem az építőmérnököknek, kivitelezőknek és más szakági mérnököknek is hasznosnak bizonyult, értékes és sokrétű információt nyújtott a megvalósítás folyamán.

A BIM nem csak egy egyszerű modell, hanem a különböző szakágak egyesülése; a szerkezeti, MEP (épületgépészeti), vagy akár a környezetmérnököknek is támogatást nyújt, melyek egymással párhuzamosan működnek, így kiemelten fontos a jó koordináció és az ütközések mihamarabbi felderítése és elkerülése.

Energiamegtakarítási intézkedés

A mindennapi rohanás és folyamatos feladatok nyomonkövetése mellett nehéz a folyamatos szabályok időbeli betartása. Az önkormányzatok, a létesítményüzemeltetők leterheltsége ismert mindenki előtt. Az energiaintézkedési terv elkészítése akár már rövid távon megtérülhet, de elkészítse nagy kihívást jelenthet.

3D modellezés és az Ipar 4.0 kapcsolata

A jelen és a jövő az ipar 4.0 megvalósításáról, eredményeiről fog szólni. A digitalizáció a rohamos fejlődés és a versenyképesség megőrzésének elengedhetetlen feltétele. Látható, hogy az irány az intelligens kommunikációban rejlik. A jövőben kommunikálni fognak a gépek egymással, az alkatrészekkel, kapcsolatba fognak kerülni a különböző szakterületek, szakmák és a gyártó közvetlen kapcsolatban lesz a vevőkkel, a beszállítókkal is.

Kapcsolat

OCUPLAN SCHWEIZ GMBH
Zürichstrasse 81, CH-8600 Dübendorf, Svájc
Fix: +41 44 9805258 | Mob: +41 79 3484178
3d@ocuplan.ch

OCUPLAN DIVÍZIÓ BURKEN KFT
1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 54., Magyarország
+36 1 415 0220
3d@ocuplan.com

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról, híreinkről!