Beszámoló az idei első saját rendezvényünkről

2017. március 28-án megrendezésre került idei első, saját szervezésű rendezvényünk. Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki részt vett a szakmai napunkon. Kiemelten köszönjük Elekes Lászlónak, a Zöldterv Kft. ügyvezetőjének, aki előadásával is emelte a rendezvényünket.

Első előadónk Kandra Lajos, cégünk ügyvezetője volt, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy van olyan megoldásunk, mellyel gyorsan és hatékonyan letesztelhetik meglévő terveik, dokumentumaik valósághűségét.

Kandra Lajos - GeoSlam Zeb-REVO

Az előadás keretén belül röviden bemutatta két, a munkáink során használt szkennerünket is. A RIEGL VZ400i, mely statikus szkenner, valamint részletesebben a GeoSLAM ZEB-REVO mobil lézerszkennertmelyet nem csak használunk, hanem Magyarországon kizárólagos forgalmazói is vagyunk. A GeoSLAM Zeb-REVO-t Lajos működés közben is bemutatta és a résztvevők a rendezvény végén a felmérés eredményét is megtekinthették.

A második előadónk, Ónodi Gábor építészmérnök kollégánk végigvezette a hallgatóságot azon a folyamaton, ahogy a pontfelhőből előállítja a valósághű „as-built” 3D modellt, majd bemutatta, hogy cégünknél mit jelent a BIM modell és milyen különbség van egy 3D modell és egy BIM modell között.

3D modellezés, BIM

A rendezvény során is tapasztaltuk, hogy hiányzik Magyarországon a BIM egységes szabványosítása, a mi megközelítésünket is szakmai eszmecserét váltott ki a hallgatóságból. Véleményünk az, hogy szükség van egy egységes fogalomra, de addig is rendezvényünk egyik fő célja az volt, hogy bemutassuk, mi mit értünk BIM modell alatt és mit tekintünk a létesítményüzemeltetést, vagyonmenedzsmentet támogató rendszernek.

Vereb István kollégánk előadása a létesítményüzemeltetés (CAFM) rendszerének bemutatását célozta meg. Az általunk nyújtott megoldás a létesítmény teljes életciklusát végig kíséri az alapoktól kezdve az üzemeltetésen és a bontáson keresztül. A CAFM megoldásunk kiszolgálja a menedzsment igényeit és emellett a pénzügy, a karbantartó és a külső, kiszervezett vállalatok információit is biztosítja.

Elekes László, a Zöldterv Kft. ügyvezetője összefoglalta az energetikai audit fő lépéseit, az audit ellenőrzésének szempontjait és felhívta a figyelmet az eddig tapasztalt hiányosságokra. 2017-es évben bevezetésre kerülő új energiamegtakarítási szabályok, kötelezettségek nagy kihívás elé állítanak több vállalatot, létesítményüzemeltetést végző céget, melynek következő lépése a 2018-as almérőhálózatok kötelező kiépítése lesz. László is megerősítette cégünk hitvallásást, miszerint a megoldás egyik alapkőve a megbízható adatokra épülő 3D, vagy BIM modell lehet.

Elekes László, Zöldterv Kft.

Utolsó előadásban, mint a Bentley System vállalat magyarországi képviselője, bemutattuk az általunk használt szoftverek egy szűk körét. A Bentley System több mint 200 szoftverje közül azokat emeltük ki, melyeket szakértő kollégáink nap, mint nap használnak, de már az előadás végén feltett kérdésekre adott válaszból is kiderülhetett, hogy több olyan megoldás van, mely a létesítmények tervezése, kivitelezése és üzemeltetése során nyújthat kiegészítő támogatást. Igény szerint bármely területnek utánajárunk és a felmerülő kérdésekre választ adunk, adtunk eddig és a jövőben is.

Bentley System bemutató

Bízunk benne, hogy a résztvevők hasznosnak értékelték rendezvényünket és a fél nap alatt új, értékes információkkal gazdagodva távoztak.

Kapcsolat

OCUPLAN SCHWEIZ GMBH
Zürichstrasse 81, CH-8600 Dübendorf, Svájc
Fix: +41 44 9805258 | Mob: +41 79 3484178
3d@ocuplan.ch

OCUPLAN DIVÍZIÓ BURKEN KFT
1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 54., Magyarország
+36 1 415 0220
3d@ocuplan.com

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról, híreinkről!