Hírek

A 3D adatgyűjtés és dokumentálás tényleg DRÁGA?

A különböző létesítmények, gyárak, telephelyek, az infrastruktúrát érintő átalakítási projekteknél fontos szempont a költség és idő hatékonyság. Nem mindegy, hogy a projekt mennyi állásidőt követel meg. 

Kijelenthető, hogy kizárólag megfelelő minőségű alapadatokon végzett, megfelelő idő ráfordítású előkészítést követően vihetők végbe a változtatások, fejlesztések költség és idő hatékonyan. A gyorsított és pontatlan előkészítés és a rossz alapadatok alapján végzett kivitelezés általában többlet idővel és többlet költséggel is jár.

Tovább »

BIM használatának projekt szintű és szervezeti előnyei

BIM  nem csak az építőiparban teremt forradalmat. Pontosan mi az a BIM? A BIM, az "Épületinformációs modellezés" egy olyan kifinomult technológia, amelyet a projekt tervezési fázisaiban használnak, lehetővé teszi a tervezőcsapat, a kivitelező és a tulajdonos számára, hogy az épület 3-dimenziós modelljén együtt dolgozzanak a tényleges kivitelezést megelőzően is. Előző cikkünkben összefoglaltuk a BIM 3 top előnyét, az alábbi cikkben a  BIM használatának projekt szintű és szervezeti előnyeit soroljuk fel a McGraw-Hill 2014 beszámolója alapján.

Tovább »

Kérdőív - Minden a 3D modellezésről

Töltse ki kérdőívünket és ismerje meg Ön is a jelenlegi Magyarországi helyzetet - Mennyire ismerik és használják a mérnökök a 3D információs modelleket és milyen lehetőségek vannak a fejlődésben. A felmérésés és a kérdőív arra fókuszál, hogy kiderüljön mennyire használjuk hazánkban a 3D modellezést és a benne rejlő lehetőségeket. 

Tovább »

3D BIM ütközésvizsgálat 3 fő típusa és előnyei

A BIM, az épületinformációs-modellezés a teljes AEC iparágat fellendítette. Az elmúlt évek során nem csak az építészeknek, hanem az építőmérnököknek, kivitelezőknek és más szakági mérnököknek is hasznosnak bizonyult, értékes és sokrétű információt nyújtott a megvalósítás folyamán.

A BIM nem csak egy egyszerű modell, hanem a különböző szakágak egyesülése; a szerkezeti, MEP (épületgépészeti), vagy akár a környezetmérnököknek is támogatást nyújt, melyek egymással párhuzamosan működnek, így kiemelten fontos a jó koordináció és az ütközések mihamarabbi felderítése és elkerülése.

Tovább »

Energiamegtakarítási intézkedés

A mindennapi rohanás és folyamatos feladatok nyomonkövetése mellett nehéz a folyamatos szabályok időbeli betartása. Az önkormányzatok, a létesítményüzemeltetők leterheltsége ismert mindenki előtt. Az energiaintézkedési terv elkészítése akár már rövid távon megtérülhet, de elkészítse nagy kihívást jelenthet.

Tovább »

3D modellezés és az Ipar 4.0 kapcsolata

A jelen és a jövő az ipar 4.0 megvalósításáról, eredményeiről fog szólni. A digitalizáció a rohamos fejlődés és a versenyképesség megőrzésének elengedhetetlen feltétele. Látható, hogy az irány az intelligens kommunikációban rejlik. A jövőben kommunikálni fognak a gépek egymással, az alkatrészekkel, kapcsolatba fognak kerülni a különböző szakterületek, szakmák és a gyártó közvetlen kapcsolatban lesz a vevőkkel, a beszállítókkal is.

Tovább »

BIM top 3 előnye az építészetben

BIM forradalmat teremt az építőiparban. Pontosan mi az a BIM? A BIM, az "Épületinformációs modellezés" egy olyan kifinomult technológia, amelyet a projekt tervezési fázisaiban használnak, lehetővé teszi a tervezőcsapat, a kivitelező és a tulajdonos számára, hogy az épület 3-dimenziós modelljén együtt dolgozzanak a tényleges kivitelezést megelőzően is.

Tovább »

3D modellezés lépései

3D lézerszkennelés és klasszikus geodézia kombinációjával történő adatgyűjtés során keletkező hatalmas mennyiségű garantált pontosságú adathalmazból az építészeti, kivitelezői munkafolyamatok bármely szakaszát képesek vagyunk támogatni.

Tovább »

Zsámbéki kastély felmérése

A Zsámbéki-medence középpontjában, a gyönyörű fekvésű Zsámbékon található az úgynevezett Zichy Kastély. A történelem során a számtalan átépítés után, 2014-ben a bővítési tervek megvalósításához szükség volt egy áttekinthető és pontos, a valóságot hűen ábrázoló műszaki dokumentációra. A minden részletre kiterjedő méréseket a legmodernebb technológiát képviselő, 3D lézerszkennerrel 2014 tavaszán a Burken Kft biztosította.

Tovább »

7 előny, amiért jobb 3D modellel épületet áttervezni, felújítani

Hallottál már a 3D-modellezésről? 7 előny, amiért jobb így épületet áttervezni, felújítani

Szinte biztosan láttál már te is olyan amerikai filmet, amiben a főszereplők körbeállnak egy asztalt, az asztalon ott hever egy épület tervrajza (igazi 2D-s blueprint), és azt ecsetelik, hogy miképp lehet oda bejutni. Mindezt egy felülnézeti rajz alapján, amin te csak köröket, pontokat és vonalakat látsz. Hogyan lehet ebből bármit is kikövetkeztetni?

Tovább »

Kapcsolat

OCUPLAN SCHWEIZ GMBH
In der Chalen 2, CH-8123 Ebmatingen, Svájc
Fix: +41 44 9805258 | Mob: +41 79 3484178
3d@ocuplan.ch

OCUPLAN DIVÍZIÓ BURKEN KFT
1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 54., Magyarország
+36 1 415 0220
3d@ocuplan.com

Partnereink

planIT3

27702 Crown Valley Pkwy D4, #324 
Ladera Ranch, CA 92694
+1-949-359-3306

http://www.planit3.com/

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról, híreinkről!