Hírek

​Milyen különbség van a 3D modell és a hagyományos 2D tervrajzok között?

Milyen különbség van a 3D modell és a hagyományos 2D tervrajzok között? Sokakban még mindig felmerül a kérdés, miért válassza a 3D lézerszkenneres felmérést? A válasz egyszerű - jelenleg ez a leggyorsabb ugyanakkor legpontosabb módja a valóság rögzítésének. Bármilyen tervezésnek, átépítésnek, vagy akár az üzemeltetésnek is biztos alapja lehet az elkészített intelligens 3D dokumentációs modell. Időt és pénzt takaríthat meg, miközben a tervezéshez szükséges bemeneti adatokat pontosan megkapja.

Tovább »

Esettanulmány - Desztilláló üzem 3D modellezése

2013-ban cégünk megbízást kapott egy gyógyszergyár desztilláló üzemének felmérésére és dokumentálására. Az 1.500 m²-es egység 3D dokumentálásának fő célja a jövőben létesítendő térinformatikai rendszerhez szükséges pontos vektoros, szerkeszthető bemenő információk biztosítása egy 3D modelltérben.

Tovább »

Beszámoló - Innováció a 3D mérésben és modellezésben

2016. szeptember 29-én megtartottuk az idei év első saját rendezvényünket, melynek témája a 3D mérés és modellezés innovációinak bemutatása volt. Örömünkre szolgált az is, hogy a rendezvényt jelenlétével megtisztelte Marcel Goyvaerts, a GeoSLAM EMEA Channel managere.

Tovább »

Számítógépes virtuális 3D modellezés - 2. rész

Cikkünk első részében felvezettük, hogy miért a 3D virtuális modellezés a megoldás az épített környezet információinak, adatainak rögzítésére. Röviden összefoglaltuk, hogy miért lehet fontos ismerni a különböző modellezési eljárásokat. Bemutattuk, hogy mit takar a Solid forma, hol érdemes az egyszerűsített, szilárdtestek alakzatokat használni. De mi van akkor, ha a valóságban létező épületet már olyan részletezettséggel és pontossággal szükséges modellezni, hogy nem fér bele szinte a legkisebb egyszerűsítés vagy stilizálás sem. 

Tovább »

Edelényi kastély felmérése - esettanulmány

Az edelényi L’Huillier-Coburg kastély a magyarországi műemlékek egyik legpatinásabb darabja. Az elmúlt évtizedekben csak romlott az állapota, majd a kastély kezelését 2001-ben átvette a Forster Központ jogelődje, a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága. Az intézmény „Országbemutató Programja” keretében kiemelt turisztikai pályázatok kidolgozásába kezdett, melynek köszönhetően több ütemben megkezdődött az Edelényi Kastély és parkjának felújítása, rendbetétele.Az európai uniós fejlesztés első részében cégünk, a Burken Kft. aktívan részt vett. 

Tovább »

Számítógépes virtuális 3D modellezés

Az épített környezetünk egy nagyon fontos társadalmi erőforrás, mely lényegesen befolyásolja életünket: hol lakunk, hol dolgozunk, hol pihenünk? A számítógépek, majd az internet térnyerésével egy eszköz került a kezünkbe, mellyel ledönthettük korábbi korlátainkat: nagymennyiségű és összetett adatot, struktúrákat tudunk tárolni és viszonylag gyorsan kinyerni, értelmezni, használni

Tovább »

Műemlékfelmérés Szolnokon - Víztorony szkennelése

A lézerszkennerek felhasználása az örökségvédelemben dokumentálás céljából egyre népszerűbb eljárás a világ fejlett országaiban és egyre inkább Magyarországon is. Cégünk a Burken Kft. az elmúlt években több műemlék felmérésében is aktívan részt vett. Egyik érdekes munkánk az akkor még pusztuló, most már szépen felújított műemlék: az egykori MÁV Szolnoki Járműjavító Kft. (ma MÁV-GÉPÉSZET Zrt.) 115 éves víztornya, mely egyike hazánk 17 védett víztornyának.

Tovább »

MABIM képzésen jártunk - "BIM a gyakorlatban"

2016. május 26-án részt vettünk a MABIM „BIM a gyakorlatban” képzésen, konferencián. A legfontosabb tapasztalat az előadásokat hallgatva az, hogy Magyarországon a BIM (Building Information Modelling – épületinformáció-modellezés) alkalmazása gyakorlatban még a kezdeti fázisban található, de a jövő ebben van és ezt nem lehet megkerülni.

Tovább »

Előadást tartottunk az FM 2016 konferencián

Múlt hét kedden, május 24-én előadást tartottunk a Portfólió „FM 2016 - Ingatlanüzemeltetés és Energiahatékonyság„ konferenciáján. A konferencia az üzemeltetők, property menedzserek, vagyonkezelők, ingatlanos szakemberek első számú szakmai fóruma 2010 óta. 

Tovább »

Kapcsolat

OCUPLAN SCHWEIZ GMBH
In der Chalen 2, CH-8123 Ebmatingen, Svájc
Fix: +41 44 9805258 | Mob: +41 79 3484178
3d@ocuplan.ch

OCUPLAN DIVÍZIÓ BURKEN KFT
1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 54., Magyarország
+36 1 415 0220
3d@ocuplan.com

Partnereink

planIT3

27702 Crown Valley Pkwy D4, #324 
Ladera Ranch, CA 92694
+1-949-359-3306

http://www.planit3.com/

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról, híreinkről!