Hírek

I. Magyar Nagyjavítási Konferencia

Cégünk is részt vesz az I. Magyar Nagyjavítási Konferencián, ahol főként magyarországi cégek karbantartási vezetői, szolgáltató egységek és vállalatok irányítói mutatják be pozitív tapasztalataikat és osztják meg problémáikat, javaslataikat. 

Tovább »

2016 értékelése, mi várható 2017-ben

2016-os év cégünk életében a fejlődés, növekedés éve volt. Büszkén kijelenthetjük, hogy egyre nagyobb kihívásoknak tudtunk megfelelni az elmúlt évben. Munkáink egy részét külföldön végeztünk, így 2016-ban - a teljesség igénye nélkül – megfordultunk Brazíliában, Törökországban, Izlandon, Horvátországban, Svájcban és  az USA-ban is. 

Tovább »

Magyar Épületgépészek Napja 2016

Cégünk idén első alkalommal részt vesz a Magyar Épületgépészek Napján. A kiállításon bemutatjuk az érdeklődőknek az iparban végzett eddigi munkáinkat és rámutatunk arra, milyen kapcsolat van az intelligens 3D modellezés és az épületgépészet között. Várjuk szeretettel!

Tovább »

Beszámoló - Property Investment 2016

2016. november 22 került megrendezésre az év ingatlanos eseménye Magyarországon. Idén 12. alkalommal rendezték meg a hazai piac legfontosabb szakmai rendezvényét, a Portfolio Property Investment Forum konferenciát. A délutáni Lakáspiaci szekciót ügyvezetőnk, Kandra Lajos előadása nyitotta meg. 

Tovább »

​Milyen különbség van a 3D modell és a hagyományos 2D tervrajzok között?

Milyen különbség van a 3D modell és a hagyományos 2D tervrajzok között? Sokakban még mindig felmerül a kérdés, miért válassza a 3D lézerszkenneres felmérést? A válasz egyszerű - jelenleg ez a leggyorsabb ugyanakkor legpontosabb módja a valóság rögzítésének. Bármilyen tervezésnek, átépítésnek, vagy akár az üzemeltetésnek is biztos alapja lehet az elkészített intelligens 3D dokumentációs modell. Időt és pénzt takaríthat meg, miközben a tervezéshez szükséges bemeneti adatokat pontosan megkapja.

Tovább »

Esettanulmány - Desztilláló üzem 3D modellezése

2013-ban cégünk megbízást kapott egy gyógyszergyár desztilláló üzemének felmérésére és dokumentálására. Az 1.500 m²-es egység 3D dokumentálásának fő célja a jövőben létesítendő térinformatikai rendszerhez szükséges pontos vektoros, szerkeszthető bemenő információk biztosítása egy 3D modelltérben.

Tovább »

Beszámoló - Innováció a 3D mérésben és modellezésben

2016. szeptember 29-én megtartottuk az idei év első saját rendezvényünket, melynek témája a 3D mérés és modellezés innovációinak bemutatása volt. Örömünkre szolgált az is, hogy a rendezvényt jelenlétével megtisztelte Marcel Goyvaerts, a GeoSLAM EMEA Channel managere.

Tovább »

Számítógépes virtuális 3D modellezés - 2. rész

Cikkünk első részében felvezettük, hogy miért a 3D virtuális modellezés a megoldás az épített környezet információinak, adatainak rögzítésére. Röviden összefoglaltuk, hogy miért lehet fontos ismerni a különböző modellezési eljárásokat. Bemutattuk, hogy mit takar a Solid forma, hol érdemes az egyszerűsített, szilárdtestek alakzatokat használni. De mi van akkor, ha a valóságban létező épületet már olyan részletezettséggel és pontossággal szükséges modellezni, hogy nem fér bele szinte a legkisebb egyszerűsítés vagy stilizálás sem. 

Tovább »

Edelényi kastély felmérése - esettanulmány

Az edelényi L’Huillier-Coburg kastély a magyarországi műemlékek egyik legpatinásabb darabja. Az elmúlt évtizedekben csak romlott az állapota, majd a kastély kezelését 2001-ben átvette a Forster Központ jogelődje, a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága. Az intézmény „Országbemutató Programja” keretében kiemelt turisztikai pályázatok kidolgozásába kezdett, melynek köszönhetően több ütemben megkezdődött az Edelényi Kastély és parkjának felújítása, rendbetétele.Az európai uniós fejlesztés első részében cégünk, a Burken Kft. aktívan részt vett. 

Tovább »

Számítógépes virtuális 3D modellezés

Az épített környezetünk egy nagyon fontos társadalmi erőforrás, mely lényegesen befolyásolja életünket: hol lakunk, hol dolgozunk, hol pihenünk? A számítógépek, majd az internet térnyerésével egy eszköz került a kezünkbe, mellyel ledönthettük korábbi korlátainkat: nagymennyiségű és összetett adatot, struktúrákat tudunk tárolni és viszonylag gyorsan kinyerni, értelmezni, használni

Tovább »

Kapcsolat

OCUPLAN SCHWEIZ GMBH
Zürichstrasse 81, CH-8600 Dübendorf, Svájc
Fix: +41 44 9805258 | Mob: +41 79 3484178
3d@ocuplan.ch

OCUPLAN DIVÍZIÓ BURKEN KFT
1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 54., Magyarország
+36 1 415 0220
3d@ocuplan.com

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról, híreinkről!