Hírek

BIM top 3 előnye az építészetben

BIM forradalmat teremt az építőiparban. Pontosan mi az a BIM? A BIM, az "Épületinformációs modellezés" egy olyan kifinomult technológia, amelyet a projekt tervezési fázisaiban használnak, lehetővé teszi a tervezőcsapat, a kivitelező és a tulajdonos számára, hogy az épület 3-dimenziós modelljén együtt dolgozzanak a tényleges kivitelezést megelőzően is.

Tovább »

3D modellezés lépései

3D lézerszkennelés és klasszikus geodézia kombinációjával történő adatgyűjtés során keletkező hatalmas mennyiségű garantált pontosságú adathalmazból az építészeti, kivitelezői munkafolyamatok bármely szakaszát képesek vagyunk támogatni.

Tovább »

Zsámbéki kastély felmérése

A Zsámbéki-medence középpontjában, a gyönyörű fekvésű Zsámbékon található az úgynevezett Zichy Kastély. A történelem során a számtalan átépítés után, 2014-ben a bővítési tervek megvalósításához szükség volt egy áttekinthető és pontos, a valóságot hűen ábrázoló műszaki dokumentációra. A minden részletre kiterjedő méréseket a legmodernebb technológiát képviselő, 3D lézerszkennerrel 2014 tavaszán a Burken Kft biztosította.

Tovább »

7 előny, amiért jobb 3D modellel épületet áttervezni, felújítani

Hallottál már a 3D-modellezésről? 7 előny, amiért jobb így épületet áttervezni, felújítani

Szinte biztosan láttál már te is olyan amerikai filmet, amiben a főszereplők körbeállnak egy asztalt, az asztalon ott hever egy épület tervrajza (igazi 2D-s blueprint), és azt ecsetelik, hogy miképp lehet oda bejutni. Mindezt egy felülnézeti rajz alapján, amin te csak köröket, pontokat és vonalakat látsz. Hogyan lehet ebből bármit is kikövetkeztetni?

Tovább »

Projektek támogatása 3D mérnöki modellekkel

A beruházások kivitelezési idejének és költségének emelkedése hátrányosan érint mindenkit, legyen az a megbízó, a tervező, vagy a kivitelező.

A problémák gyökerénél sokszor ugyanazokat a hibákat azonosíthatjuk: Meglévő dokumentációk hiányosak, elavultak. Az erre alapozott tervek későbbiekben hátrányosan érintik a teljes projekt megvalósulását és életciklusát is.  Az előzetes felmérésre, adatok beszerzésére szánt összegből sajnos a kiadás csökkentése érdekében már a költségvetés készítésekor faragnak, minimalizálnak. Valójában ezek a „látszat megtakarítások” később a többletköltségekben mutatkoznak meg.

Tovább »

Csőhidak 3D modellezése

Akár az 5 éve telepített csővezetékek átláthatósága nagy feladatot, kihívást jelent a karbantartás, üzemeltetés részére. A műszaki-biztonsági, valamint a statikai előírásoknak való megfelelés folyamatos nyomonkövetést igényel.

3D modellünk alkalmazásával pontosan meghatározhatja a csőhíd azon részét, amit az aktuális projekt, karbantartás érint.

Tovább »

Beszámoló az idei első saját rendezvényünkről

2017. március 28-án megrendezésre került idei első, saját szervezésű rendezvényünk. Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki részt vett a szakmai napunkon. Kiemelten köszönjük Elekes Lászlónak, a Zöldterv Kft. ügyvezetőjének, aki előadásával is emelte a rendezvényünket.

Tovább »

ISO 9001:2015 minőségirányítási rendszer

Örömmel jelentjük be, hogy cégünk 2017. februárjában bevezette a ISO 9001:2015 minőségirányitási rendszert és az elvégzett auditon megfeleltünk az előírt követelményeknek az alábbi területeken: 3D lézerszkennelés, műszaki tervdokumentációk, BIM modellek készítése, Létesítmény-, és vagyon management, valamint karbantartás támogató rendszerek testreszabása és bevezetése, üzemeltetése oktatással és technikai támogatással.

Tovább »

Beszámoló az I. Magyar Nagyjavítási Konferenciáról

Múlt héten, 2017. március 8-9.-én kétnapos rendezvényen vettünk részt Kazincbarcikán, a BorsodChem Zrt és az AAStadium meghívásának eleget téve. A konferencia témája a nagyjavítások, a karbantartási folyamatok és projektek áttekintése, az eddigi tapasztalatok megosztása és a jövőbeli fejlesztési lehetőségek áttekintése volt.

Tovább »

Neogótikus épület felmérése

2016-ban megbízást kapott cégünk Magyarország, ezen belül Budapest egyik méltón nevezetes épületegyüttesének felmérésére. A neogótikus épület felmérése nem csak méretéből adódóan volt kihívás számunkra, hanem annak gazdag díszítettsége miatt is.

Tovább »

Kapcsolat

OCUPLAN SCHWEIZ GMBH
Zürichstrasse 81, CH-8600 Dübendorf, Svájc
Fix: +41 44 9805258 | Mob: +41 79 3484178
3d@ocuplan.ch

OCUPLAN DIVÍZIÓ BURKEN KFT
1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 54., Magyarország
+36 1 415 0220
3d@ocuplan.com

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról, híreinkről!