3D modellezés lépései

Színezett pontfelhő3D lézerszkennelés és klasszikus geodézia kombinációjával történő adatgyűjtés során keletkező hatalmas mennyiségű garantált pontosságú adathalmazból az építészeti, kivitelezői munkafolyamatok bármely szakaszát képesek vagyunk támogatni.

Cégünk több fejlett technológiai eszközzel is dolgozik a felmérés folyamán. A felmért adatállomány pontosságát, alapponti hálózat létesítését követően globál koordinátában, EOV, illetve Balti vetületben való ábrázolással teremtjük meg.

 

Célunk az optimális modell előállítása a felhasználás szempontjait figyelembevéve és az ügyfél igényeire szabva. Modellünk használatával megvalósítható a proaktív döntéshozás támogatása, a határidőre előállított minőségi végtermék előállítása, szem előtt tartva az innovációt és megrendelőink elégedettségét.

Munkafolyamataink 3 fő részre bonthatóak, természetesen emellett sok kis apró feladatot kell végrehajtanunk a sikeres projekt befejezéséhez. Ezúton szeretnénk a 3 fő lépést bemutatni, mely első lépése a meghatározott terület felmérése, a második a kapott információk feldolgozás, végül pedig az adatok átadása a végfelhasználó részére.

A VALÓSÁG RÖGZÍTÉSE

Modellezés pontfelhőbőlFelmérjük a terepet és összegyűjtjük az összes szükséges információt épületéről/létesítményéről, és ehhez a lehető legpontosabb ugyanakkor leggyorsabb eljárást használjuk: a 3D lézerszkennelés technológiáját. Természetesen egyéb forrásokra is támaszkodunk: fotó és videó dokumentációt készítünk, radaros méréseket végzünk és a jelenleg elérhető legkorszerűbb IT megoldásokat alkalmazzuk (pl.: 3DinTOUR™).

A statikus, vezető lézertechnológiáit alkalmazó, Riegl mérőeszközeivel – mely a TOF (Time Of Flight) technológiát alkalmazva hatékonyan és nagy pontossággal hoznak létre pontfelhő állományokat. Másik szkennertípusunk a mobil GeoSLAM lézerszkenner, mely támogatja munkánkat a gyors felmérésnél.

INFORMÁCIÓ FELDOLGOZÁSA

A felméréssel akár már egyidőben azonnal megkezdjük a megszerzett információk feldolgozását és egy rendezett és sokoldalúan használható adathalmazzá alakítjuk. Szakembereink képesek szinte bármire, hogy azt a megoldást kapja, amely leginkább megfelel az igényeinek. A lehető leggyorsabban lehet az ügyfélé a végeredmény, nincsenek felesleges elemek, rejtett kiegészítések.

A begyűjtött adatok alapján az épületmodellt szakképzett diplomás mérnökeink állítják elő. Módszerünknek köszönhetően a modellt gazdaságosan és hatékonyan tudjuk létrehozni, mégis a megbízói igényeket maradéktalanul kielégíteni.

Modelljeink a felhasználás céljától függően a legszükségesebb információkat tartalmazzák, így a termék alkalmazása mindig a lehető legcélratörőbb és legegyszerűbb.

ADATOK REPREZENTÁLÁSA

3D modell - renderelt képA folyamat végén élvezheti épületéről/létesítményéről készült virtuális 3D modelljének előnyeit. Ha áttervezné vagy átépítené épületét/létesítményét, vagy csak egy megbízható alapra van szüksége az üzemeltetéshez, akkor a 3D modell a legjobb megoldás. Nem csak a 3D modell lehet az Öné a választott formátumokban, de kiegészítheti a hagyományos 2D tervdokumentációval is.

Bővítheti, tovább fejlesztheti összetett AM, FM és BIM alapú rendszerekké vagy többféle vizualizációs lehetőségekkel támogathatja a munkafolyamatokat, akár virtuális sétát is tehetnek a valós helyszínen 3DinTOUR™ szolgáltatásunk használatával. Kérésre renderelt vizualizációkat, animációkat készítünk.

A modellt vagy tervdokumentációt a szokásos térbeli vagy vonalas CAD formátumokban (.dwg, .dwf, .dxf), illetve Adobe (.pdf) formátumban szállítjuk, mely nem szerkeszthető. Van lehetőség Graphisoft ArchiCAD (.pla) és Bentley szoftverek natív formátumában is kérni a modellt. BIM alapú termékeinkhez azok natív formátumát ajánljuk, mert csak ezekben a formátumokban őrzik meg jellemző BIM funkcionalitásukat.

Kapcsolat

OCUPLAN DIVÍZIÓ BURKEN KFT
1037 Budapest, Bokor utca 10., Magyarország
+36 1 415 0220
3d@ocuplan.com

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról, híreinkről!